loading

راک استارPosted by On دی 8, 1398

هومن اژدری



هومن اژدری
 متولد سال ۱۳۵۶ در شهر تهران. سال‌های کودکی تا نوجوانی را در شهر مشهد سپری کرده‌است.

شروع فعالیت‌

وی از کودکی موسیقی را شروع کرد و از سن ۲۰ سالگی اولین گروه موسیقی خود را تشکیل داد و تا به امروز  در کنار خیلی از خواننده‌ها و گروه‌های موسیقی ایران به نواختن گیتار باس پرداخته است . آهنگسازی و ترانه سرایی را بیشتر برای آثار خود استفاده نموده و در زمینه‌ی آواز هم در کنار استادان بزرگی چون فریدون فروغی، محمدرضا صادقی خواننده‌ی اپرا و محمد نوری آموزش دیده است

اما شروع فعالیت حرفه ای او در سن ۲۰ سالگی و با تاسیس گروهی به نام موج نو آغاز شد. این فعالیت بیشتر جنبه‌ی آزمون و خطا داشت تا در زمینه‌ی موسیقی تجربه کسب کند و برنامه ای برای اجرا زنده و کنسرت با این گروه را نداشت  بیشتر به دنبال تبادل تجارب خود با دیگر هنرمندان هم دوره اش بود . در جایی او گفته است : در خانه‌ی درامر گروه جمع می‌شدیم و  بیشتر از فعالیت گروهی و بودن در کنار همدیگر لذت می‌بردیم. البته با همان گروه در جشنی که در دانشگاه دامپزشکی برگزار شد، چند قطعه اجرا کردیم.

هومن اژدری و راک فارسی

وی در زمانی کار موسیقی راک را آغاز نمود که هم دوره ای هایی هم داشت که به این موسیقی می پرداختند  و فارسی کار میکردند اما به دلیل پر کاری او عده ای او را بنیان گذار راک فارسی بعد از انقلاب می دانستند

او از کودکی با این سبک از موسیقی خیلی خوب ارتباط برقرار کرده بود، یعنی از همان زمانی که حتی نام این سبک را هم نمی‌دانست به این نوع موسیقی توجه بیشتری داشت . در دوران کودکی در مشهد این امکان را داشت تا از طریق آنتن های مخصوصی برنامه های تلویزیون شوروی سابق را ببیند و در همان زمان  به موزیک راک اند رول علاقمند شد.

گروه ” موج نو ” اولین گروه تشکیل شده توسط هومن به دلیل جدا شدن اعضای گروهش از جمله درامر و نوازنده گیتار بیس به کار خورد پایان داد و او نام ” راک ” به معنی صخره را برای گروه جدیدش انتخاب کرد  و نوازندگی گیتار بیس را نیز خودش بعهده گرفت.

اما پس از آن , کار بر روی پروژه های شخصی خودش را آغاز نمود و آلبوم مستقلی را خلق کرد که هیچ گاه موفق به دریافت مجوز نشر این اثر نشد و گروه دیگری با نام Mad City   را تشکیل داد.

این گروه از گروه های تاثیرگذار در راک فارسی بشمار میرود که شامل پنج عضو بود  سام نظری که نوازنده‌ی کیبورد و فلوت بود، سینا دلمقانی گیتاریست و محمد مرادی درامر گروه بودند، آرش گلشنی گیتار باس می‌نواخت و هومن اژدری لید گیتار می‌زد و آهنگسازی می‌کرد والبته  می‌خواند. با این گروه موفق به ضبط ۳ آلبوم شد ، آلبوم‌هایی به نام‌های معذرت خواهی، رادیو تهران و مردی در آینه که مردی در آینه در استودیو ضبط شد اما  پس از آن استودیو پلمپ شد و این آلبوم برای همیشه از دست رفت و گروه Mad city  هیچ گاه برای آثارش مجوزی نگرفت و هومن تصمیم به ترک وطن نمود.

البته باید اضافه کرد که در همان سال‌هایی که با  Mad City مشغول بود  با سیاوش امامی هم از  گروه Mute Agency نیز بطور همزمان همکاری میکرد.

او خود در این مورد میگوید :

با در نظر گرفتن این‌که گروه Mad City هیچ‌گاه مجوز نگرفت و هیچ‌گاه این امکان به وجود نیامد که این گروه برای اعضای خود  بازگشت مالی ابجاد کند؛ دیگر  چه چیزی می توانست اعضای این گروه را در کنار هم نگه دارد؟

ما کنسرت برگزار می‌کردیم، درآمد کنسرت را برای ضبط آلبوم خرج می‌کردیم. آلبوم که آماده می‌شد آن‌را در کنسرت بعدی می‌فروختیم. به همین شکل برای ادامه‌ی حیات گروه یک چرخه‌ی اقتصادی درست کرده بودیم بدون این ‌که پولی برای کسی بماند. تنها چیزی که ما را به ادامه‌ی فعالیتمان مجاب می‌کرد عشقمان به موسیقی بود

او به مالزی مهاجرت کرد , اما هومن در خارج از کشور هم دست از فعالیت های موسیقیایی خود برنداشت و گروهی با نام Runway18 که بر گرفته از یک اصطلاح خلبانی است را تشکیل داد.

او در این گروه موقعیت ها و فرصت های بی نظیری را بدست آورد و موجب شد دانش و تکنیک های صحیح موسیقی راک را در کارهایش بکار گیرد اما خودش هنوز به آنچه دوست می داشت نرسیده بود. تک آهنگ “خیانت موجه ” از کارهاییست که در همین سالها ساخته شد و برخلاف انتظار خودش مورد استقبال بسار زیاد طرفدارانش قرار گرفت.

هومن اژدری از آن دسته هنرمندان است که هم در داخل کشور و هم خارج از کشور به فعالیت هنری پرداخته است و در هر کدام بطور نسبی به موفقیت هایی هم دست یافته است.

وی در این خصوص معتقد است هر کدام از این دو فصل از فعالیت های او دارای معایب و محاسنی بوده که به او برای پیشرفت کارش کمک زیادی نموده وی معتقد است در ایران زبان پارسی , شعر و بار معنایی آن برای شنونده دارای اهمیت بسیاری است حال آنکه در خارج از کشور جوانان تحت تاثیر عواملی در کلاب ها فقط به ریتم و بیت موسیقی توجه میکنند اما با این حال کار در خارج از کشور به دلیل سهولت در دریافت مجوز کنسرت و اجراهای مختلف کار بسیار آسان تر است هرچند مخاطب های او ایرانی هستند , چرا که در این زمان وی بعنوان یک خواننده صاحب سبک راک فارسی چهره ای شناخته شده بود.

هومن اژدری با توجه به اینکه هم پروژه ای شخصی از خود منتشر کرده و هم در گروه هایی که خود تشکیل داده فعالیت میکرده به کار گروهی اعتقاد خاصی دارد و اعضا گروهش را بسیار مورد توجه و احترام قرار میدهد و رابطه صمیمانه با اعضا گروهش دارد.

او پس از بازگشت به وطن نیز به کار خود ادامه داد و اخیرا آلبوم موسیقی “نجاتم بده ” را منتشر نمود که مورد استقبال بسیاری از اهالی موسیقی راک ایران و ایرانیان غربت نشین قرارگرفت , بدون شک هومن اژدری یک هنرمند صاحب سبک در ایران است و لقب راک استار برازنده اوست.

گردآوری :  ایمان هژبر

Uncategorizedاخباربروزرسانی هامصاحبهمصاحبه ها

آلبوم نجاتم بدهآهنگ سیاهایمان هژبربیوگرافیراکراک استارهومن اژدری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --